Ondanks de lucratieve deal die de Premier League-clubs met Sky Sports hebben gesloten, is Barcelona-president Josep Maria Bartomeu ervan overtuigd dat de Catalanen de beste spelers in Spanje kunnen houden.

"We gaan vechten tegen de Premier League", aldus de 52-jarige Bartomeu, die recent verkozen werd als president van Barça.

Begin dit jaar werd bekend dat de Britse uitzendgemachtigden 5,2 miljard pond (7,3 miljoen euro) betalen om de Premier League van 2016 tot 2019 uit te mogen zenden. Mede door deze deal wordt de financiële positie van de Engelse clubs sterk verbeterd.

"Het klopt dat de Premier League momenteel de beste competitie ter wereld is, niet alleen sportief maar ook qua inkomen, maar we willen dat de beste spelers in onze competitie spelen", zegt Bartomeu.

Concurrentie

Bartomeu vindt dat er goed gekeken dient te worden naar de Engelse competitie. "De Premier League is een referentiepunt. De Spaanse competitie kan er veel van leren. We hebben een nieuwe wet die clubs verplicht alle tv-rechten samen te verkopen, zoals de Premier League ook doet."

"We willen dat mensen naar onze competitie kijken, niet alleen de Engelse. De concurrentiestrijd wordt groter, niet alleen met de Engelse clubs, maar ook met Paris Saint-Germain en Bayern München", vertelt de Spanjaard.

Bartomeu verwacht dat Manchester United in het tweede seizoen onder Louis van Gaal ook een belangrijke rivaal voor de Catalanen zal zijn in de Champions League.

"Ik ben ervan overtuigd dat United dit jaar één van de topteams zal zijn. Ze zijn één van de grootste clubs in de wereld. Ze zijn altijd succesvol geweest en zullen dat ook in de toekomst zijn", aldus Bartomeu. "We kennen Van Gaal zeer goed. We weten hoe sterk, intelligent en bekwaam hij is en hoe hij het beste uit zijn spelers krijgt."

Treble

Afgelopen seizoen legde Barcelona voor de tweede keer in haar historie beslag op de 'treble' door de Primera Division, de Copa del Rey en de Champions League te winnen. "Vorig jaar was waarschijnlijk het beste seizoen uit onze historie, omdat we alles wonnen."

"Dit jaar hebben we geprobeerd om met hetzelfde team te werken, maar ook enkele spelers te halen die de concurrentie aan kunnen gaan, zoals Arda Turan en Aleix Vidal", zegt Bartomeu.

"Wij denken dat het team nu meer competitief is. Dit jaar zijn er zes titels - Primera Division, Copa del Rey, Champions League, Spaanse Super Cup, Europese Super Cup en WK voor clubs - die we willen winnen. Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan het proberen."