Real Madrid heeft vrijdag met 4-1 gewonnen van Manchester City. In een oefenduel in het Australische Melbourne was de Spaanse club met name voor rust heer en meester.

Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Pepe scoorden in de eerste helft voor Real Madrid. Manchester City was duidelijk aan het zoeken naar de juiste manier om de Madrilenen te beteugelen en slaagde daar pas na rust enigszins in.

Dat had deels te maken met een omstreden penalty, die op slag van rust werd gescoord door Yaya Touré.

Verder dan één treffer kwam City echter niet. Uiteindelijk bepaalde Denis Tsjerisjev voor de bijna 100.000 toeschouwers de eindstand op 4-1. Dankzij de winst mocht Real na afloop de International Champions Cup in ontvangst nemen.

Real Madrid-Manchester City in beeld

China

De wedstrijd tegen City was voor Real de afsluiting van een trainingskamp in Australië. De 'Koninklijke' vertrekt naar China waar het nog oefent tegen Internazionale en AC Milan. Op 22 augustus begint de Primera Division.

City vervolgt de voorbereiding in Vietnam waar het speelt tegen de nationale ploeg van dat land. Het nieuwe Premier League-seizoen gaat op 8 augustus van start.