De FIFA heeft vrijdag het wedstrijdschema bekendgemaakt voor het WK 2018 in Rusland. Dat gebeurde één dag voor de loting voor de WK-kwalificatie in Sint-Petersburg.

Het was al bekend dat de 21e mondiale eindronde tussen 14 juni en 15 juli plaatsvindt.

Ten opzichte van het WK 2014 zijn er nauwelijks wijzigingen in het schema. Net als vorig jaar in Brazilië zal het toernooi in Rusland worden geopend door de organisator.

Dat gebeurt opnieuw op een donderdag en opnieuw staan er verder op die dag geen andere wedstrijden op het programma.

De eerste ronde duurt tot en met 28 juni. Daarna volgt er één rustdag, waarna de achtste finales beginnen. In dit stadium én in de kwartfinales zijn er steeds twee duels op één dag.

De halve finales zijn weer verspreid over twee dagen: 10 juli en 11 juli. De FIFA maakt in een later stadium de aanvangstijdstippen bekend.

Kaliningrad

Het werk aan het stadion in Kaliningrad waar vier groepswedstrijden worden gespeeld ligt momenteel stil, maar de organisatie bezweert dat er geen problemen zijn.

''Ik kan u dit vertellen: het stadion is op tijd klaar. Er is geen reden om bezorgd te zijn. Er zijn geen problemen'', reageerde voorzitter van organisatiecomité Vitali Mutko vrijdag op vragen tijdens een persconferentie in Sint-Petersburg.

Bekijk het wedstrijdschema van het WK 2018