Arsène Wenger kan deze transferzomer vrijwel elke speler halen die hij wil, aldus Arsenal-directeur Philip Harris.

Harris stelt in een interview met de Daily Mail dat de manager over genoeg geld beschikt om, buiten Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, elke speler te kunnen halen.

Volgens de 72-jarige bestuurder was het transferbudget van de 'Gunners' door de bouw van het Emirates Stadium enkele jaren gelimiteerd, maar staat er nu meer dan 200 miljoen pond, zo'n 282 miljoen euro, op de bank.

"We zaten financieel krap toen we verhuisden naar het Emirates Stadium, maar momenteel kunnen we een stuk meer", aldus Harris. "We kunnen nu de transfermarkt op gaan en vrijwel elke speler halen, op een half dozijn onhaalbare spelers na."

"Op het moment zijn er geen plannen om iemand vast te leggen, maar als hij iemand wil, dan kan hij hem hebben. Hij mag van ons het transferrecord van de club verbeteren."

Transfermarkt

Hoewel er genoeg geld voorradig is voor Wenger, denkt Harris niet dat de Franse oefenmeester deze zomer een vracht spelers naar Londen zal halen. "Arsène vindt dat je niet meer dan drie basisspelers in één seizoen moet halen, omdat het dan te lang duurt voordat ze aan elkaar gewend zijn."

"Hij weet hoe hij spelers moet opleiden, we hebben vier, vijf goede jeugdige spelers die aan het doorbreken zijn."

De Londense club haalde eerder deze transferperiode doelman Petr Cech van Chelsea, maar is verder nog niet actief op de transfermarkt. Wel blijft Arsenal alert als een buitenkansje zich aandient. "We hebben een lijst met spelers die Wenger wil. Op die lijst staat een spits, maar ik ga niet vertellen we het is."

"De andere club moet hem ook willen verkopen, maar ik denk dat hij wil komen. Het hangt ervan af of de andere club een superster kan vinden om hem te vervangen, omdat ze hem niet hoeven te verkopen."

Sterling

Harris bevestigt dat Arsenal overwoog om zich in de strijd om Liverpool-talent Raheem Sterling. Uiteindelijk koos de aanvaller voor Manchester City.

"Sterling is een zeer, zeer goede speler, maar ik ben blij dat Arsenal hem niet heeft gehaald. Hij heeft nog veel te leren. Er is naar hem gekeken, maar de manier waarop hij Liverpool behandelde was niet goed. Arsène steekt veel werk in de spelers voordat ze bij ons tekenen en hij accepteert geen onzin."