Dirk Kuijt maakte donderdagavond met de oefenwedstrijd tegen Southampton (3-0 verlies) zijn rentree in De Kuip, maar had daar na afloop veel meer van verwacht.

"Dit was een teleurstellende wedstrijd'', aldus de 35-jarige aanvoerder van Feyenoord na afloop bij FOX Sports

''Het was de eerste wedstrijd van dit seizoen in De Kuip en daar stel ik me iets anders bij voor. Het is doodzonde dat we het publiek niet wat beters hebben geboden. Maar dat gaan we veranderen in de toekomst.''

Volgens Kuijt viel het krachtsverschil met Southampton in principe nog wel mee. ''We hebben onszelf tekort gedaan door de goals zo makkelijk weg te geven. Door individuele fouten hebben we verloren."

Volgens de oud-speler van Liverpool en Fenerbahçe is dat een kwestie van volwassenheid in de relatief jonge ploeg van de Rotterdammers. "De jonge spelers hebben veel kwaliteit, dus ze moeten dit niveau gewoon aankunnen."

"We zullen als team nog moeten groeien, want je hebt niks te vertellen als je er met 3-0 af gaat. We doen onszelf tekort. We hadden ons visitekaartje af willen geven, maar het is duidelijk dat er nog hard gewerkt moet worden. Ik ga de toekomst met alle vertrouwen tegemoet.''