Manager Arsène Wenger van Arsenal heeft zich donderdag kritisch uitgelaten over het transferbeleid bij concurrent Manchester United.

"Het uitgavenpatroon van Manchester United is voor mij het bewijs dat de club geen geduld heeft'', oordeelde de coach van de 'Gunners' volgens Sky Sports.

Volgens Wenger heeft de grote rivaal sinds de komst van trainer Louis van Gaal in de jacht op snel succes de principes verkwanseld. De 65-jarige Fransman betoogde dat Manchester United liever op financieel gebied "spierballen'' toont dan dat de club zelf topspelers opleidt.

Op aandrang van Van Gaal gaven de 'Mancunians' in de afgelopen maanden al ruim 100 miljoen euro uit aan versterkingen als Memphis Depay en Bastian Schweinsteiger. Daarmee komt het bedrag dat de ex-bondscoach van Oranje in amper één jaar tijd aan nieuwe spelers spendeerde op bijna 300 miljoen euro.

Wenger gaf daarentegen deze zomer tot dusver slechts 14 miljoen euro uit aan doelman Petr Cech.

"Ons beleid blijft er juist op gericht om jonge spelers een kans te geven en om de spelers te laten groeien binnen onze club. De basis van ons beleid is niet het kopen van topspelers."