De transfer van Steven Berghuis van AZ naar Watford is zo goed als rond. De Alkmaarders hebben een mondeling akkoord bereikt met de ploeg die gepromoveerd is naar de Premier League.

Dat bevestigt AZ donderdag op Twitter.

"We zijn rond met Watford. Het akkoord moet nu nog op papier gezet worden en dan komen de handtekeningen eronder. Ik verwacht daarmee geen problemen", zegt technisch directeur Earnest Stewart tegen Voetbal International.

De 23-jarige Berghuis kreeg daarom toestemming om het trainingskamp van AZ in Garderen te verlaten.

De aanvaller, die een verbintenis tot medio 2017 had in Alkmaar, moet zelf nog wel rondkomen met Watford, maar hij was eerder deze week al dicht bij een akkoord over een verbintenis van vier of vijf jaar bij de Engelse club.

Nederlands elftal

De oud-speler van FC Twente en VVV-Venlo zat bij de selectie van het Nederlands elftal bij de laatste twee interlands, tegen de Verenigde Staten en Letland, maar kwam niet tot speelminuten.

AZ zag eerder deze zomer al Esteban (nog niet bekend), Nemanja Gudelj (Ajax), Jonas Heymans (FC Antwerp), Wesley Hoedt (Lazio), Simon Poulsen (PSV) en Yves de Winter (STVV) vertrekken.

De Noord-Hollanders trokken onder anderen Vincent Janssen (Almere City FC), Jop van der Linden (Go Ahead Eagles) en Gino Coutinho (Excelsior) aan.