Michiel Kramer heeft er begrip voor dat ADO Den Haag zijn transfer naar Baniyas SC heeft afgeblazen. De spits heeft geen goed woord over voor de handelwijze van de club uit Abu Dhabi.

"De transfer is definitief van de baan", zegt Kramer tegen de NOS. "De manier waarop getuigt van weinig respect tegenover mij, mijn familie, mijn zaakwaarnemer en ADO. Het is echt respectloos."

Begin juli werd bekend dat de topscorer van de Hagenaars rond was met Baniyas SC over een driejarig contract. "Het is financieel een zeer lucratief avontuur. Daar ga ik niet schijnheilig over doen. Ik moet ook voor mijn gezin zorgen", stelde hij destijds.

ADO zette dinsdag echter een streep door de overgang omdat de eredivisionist geen akkoord kon bereiken over de transfersom voor de 26-jarige Kramer, die al een medische keuring had ondergaan in de Verenigde Arabische Emiraten en zijn handtekening onder een contract had gezet.

"ADO had een clausule in het contract staan dat Baniyas een boete zou krijgen als ze te laat zouden betalen. Volgens mij is dat heel normaal, maar kennelijk waren ze daar niet van gediend", legt de oud-speler van NAC Breda en FC Volendam uit.

"Toen moesten we er zelf achteraan bellen en dat geeft geen prettig gevoel. Er waren eerst wat twijfels, maar nu het definitief over is, is dat wel een klap."

Kiertje

Kramer begrijpt dat ADO de gesprekken heeft afgekapt. "Ik zou zelf nooit de deur dichtgooien bij deze transfer, want het is veel te veel geld om te laten lopen."

"Ik heb altijd de deur op een kiertje gehouden, maar ik snap dat ADO er een punt achter zet. Eigenlijk is dit alleen maar verstandig van de club."

Kramer traint vanaf maandag weer mee bij ADO. De ploeg van Henk Fraser start de competitie op zaterdag 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen PSV.