Van de gedachte om ooit met pensioen te gaan raakt Arsène Wenger een beetje in paniek, zo geeft de 65-jarige manager van Arsenal toe.

"Ik ben nog net zo enthousiast als twintig jaar geleden. Het gaat erom dat je iets leuk vindt. Als je iets heel vaak doet, wordt die liefde niet per se minder", legt Wenger uit aan Sky Sports.

"Elke dag gebeurt er wel iets nieuws in het voetbal. Bovendien is er om de drie dagen een examen: de wedstrijd. Tijd om terug te kijken heb ik niet. Ook daarom ben ik altijd honderd procent gecommitteerd, want na elke nederlaag zeggen de mensen: ‘wat is die man aan het doen?'"

Wenger werkt al sinds het najaar van 1996 bij Arsenal. In de eerste jaren van zijn verblijf in Londen streed de Fransman vaak met het Manchester United van Alex Ferguson om de titel. De Schot kondigde in mei 2013 na 26,5 jaar zijn vertrek aan op Old Trafford.

"Toen we vorig seizoen tegen United speelden, kwam ik Alex tegen. Hij vertelde me het voetbal niet te missen. Alex heeft dan ook genoeg andere dingen, zoals racepaarden. Die heb ik niet."

Wenger geeft wel toe dat hij soms denkt aan een afscheid. "Nooit langer dan vijf seconden. Ik raak dan een beetje in paniek van de gedachte om met pensioen te gaan."

De lopende verbintenis van Wenger bij Arsenal loopt halverwege 2017 af.