De licentiecommissie van de KNVB heeft het nieuwe plan van aanpak van FC Twente om uit de financiële problemen te komen goedgekeurd.

Dat meldt directeur Gerald van den Belt op de website van de Tukkers.

"Een belangrijke stap vooruit, want niet alleen is daardoor de normstelling van het resultaat 2014/2015 naar beneden bijgesteld, het betekent ook dat onze begroting voor 2015/2016 is goedgekeurd", aldus Van den Belt.

Afgelopen seizoen kreeg FC Twente tot twee keer toe drie punten aftrek omdat het zich niet hield aan het aanvankelijke plan van aanpak.

Van den Belt kondigt verder aan dat de Tukkers in de loop van de jaargang 2016/2017 categorie 1 (die van financiële zorgenkindjes) willen verlaten.

"We gaan uit van een begroting van 35 miljoen en richten ons erop om in het seizoen 2016/2017 terug te keren in categorie 2. Om dat voor elkaar te krijgen, moet er nog heel veel gebeuren, maar het is goed om te constateren dat we vanaf het begin van dit jaar al belangrijke stappen hebben gezet."

Nieuwe basis

Van den Belt constateert wel dat er nog veel werk moet worden verzet. "De schuldenlast van de club is te groot en we moeten het komend jaar verder werken aan herstructurering van de schulden om een nieuwe basis voor de club neer te leggen."

"Het resultaat 2014/2015 is naar verwachting licht negatief, het operationeel resultaat na rente is acht miljoen negatief. Met ons oude plan van aanpak zou dit onherroepelijk hebben geleid tot een nieuwe sanctie."

Om uit de financiële problemen te komen, verkocht FC Twente deze zomer al een aantal spelers. Onder anderen Cuco Martina (Southampton), Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) en Andreas Bjelland (Brentford) spelen nu elders.