Ondanks de oefennederlaag van woensdag tegen Saint-Etienne (1-0) denkt trainer Frank de Boer dat Ajax klaar is voor de dubbele ontmoeting met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League.

De wedstrijd in Frankrijk tegen Saint-Etienne betekende voor de Amsterdammers de laatste test in aanloop naar de belangrijke duels met de club uit Oostenrijk.

"De voorbereiding is goed geweest", stelt De Boer op de website van Ajax. "Zeker ook omdat we nu maar vier weken hadden, waar dat er normaal zes of zeven zijn."

Die korte periode is volgens de 45-jarige oefenmeester geen probleem gebleken. "Hoewel de jongens misschien iets minder wedstrijden in de benen hebben, heb ik het gevoel dat we er klaar voor zijn."

Het verlies tegen Saint-Etienne was volgens De Boer niet terecht. "Ik denk dat 0-0 als uitslag beter was geweest. Ook omdat iedereen vandaag verschrikkelijk zijn best heeft gedaan."

"Het was ook heel lastig voetballen tegen de hechte defensie van Saint-Etienne, maar je moet daar een oplossing voor vinden. We waren een aantal keer slordig. Onder meer op het middenveld."

Afwerking

Tegen Rapid Wien zal het volgens de oud-speler van de Amsterdammers vooral in de afwerking beter moeten dan tegen Saint-Etienne.

"We hebben wel een paar mogelijkheden gehad, maar die bal moet er gewoon in. Dan krijg je vanzelf ook meer mogelijkheden. We hebben het duel voor tachtig procent gecontroleerd."

Volgende week woensdag werkt de ploeg van De Boer in Wenen het eerste duel af met Rapid. Een week later volgt de return in de Amsterdam Arena.

Als Ajax de derde voorronde doorkomt, is het geplaatst bij de loting voor de play-offronde, waarin de Champions League-tickets worden verdeeld.

In dat stadium zouden de Amsterdammers clubs als AS Monaco, Lazio Roma en Sporting Lissabon tegen kunnen komen.