Celtic heeft de eerste hindernis genomen van een lange weg richting de groepsfase van de Champions League.

De kampioen van Schotland won woensdagavond met Virgil van Dijk in de basis ook de uitwedstrijd tegen het IJslandse Stjarnan (1-4).

Olafur Karl Finsen zette de thuisploeg nog wel op voorsprong. Daarna troffen Nir Biton, Charles Mulgrew, Leigh Griffiths en Stefan Johansen doel voor Celtic in Stjörnuvöllur.

De Schotten zegevierden vorige week voor eigen publiek al met 2-0. Naast Van Dijk had ook Nadir Ciftci een basisplaats bij Celtic, dat in de derde ronde op Qarabag FK uit Azerbeidzjan stuit.

Luijckx

Kees Luijckx bereikte met Videoton ook de derde voorronde. De Hongaarse club had voldoende aan een gelijkspel tegen The New Saints uit Wales (1-1).

Adam Gyurcso tekende in de verlenging voor het belangrijke doelpunt van Videoton. Luijckx werd na 86 minuten gewisseld. Het Wit-Russische Bate Borisov is de volgende tegenstander van Videoton.

De Slowaakse kampioen AS Trencin, eigendom van de Nederlandse oud-voetballer Tscheu La Ling, redde het niet.

Trencin won met Ryan Koolwijk en de Curaçaose international Gino van Kessel in de gelederen in Boekarest weliswaar met 3-2 van Steaua, maar dat was onvoldoende om de 2-0 thuisnederlaag van vorige week te compenseren.