Ajax heeft woensdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een 1-0 verlies tegen Saint-Etienne.

Het oefenduel in Frankrijk gold voor de ploeg van trainer Frank de Boer als laatste test voor het tweeluik met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League.

Ajax speelt volgende week woensdag eerst een uitwedstrijd in Wenen. Een week later moeten de Amsterdammers in eigen huis proberen zich te plaatsen voor de laatste voorronde van het prestigieuze toernooi.

Tegen Saint-Etienne kreeg Ajax in de eerste helft de beste mogelijkheden. Aanwinst Amin Younes, Arek Milik en Daley Sinkgraven waren dicht bij een treffer, maar wisten niet te scoren.

Na rust kreeg ook aanvoerder Davy Klaassen een goede kans, maar hij scoorde eveneens niet. Aan de andere kant kwam Ajax een paar keer goed weg bij mogelijkheden voor Saint-Etienne, voordat Jonathan Bamba trefzeker was met een fraai schot van afstand.

Yaya Sanogo, die onlangs op huurbasis overkwam van Arsenal, maakte in de tweede helft als invaller zijn debuut bij Ajax. Ricardo Kishna ontbrak omdat hij vermoedelijk vertrekt naar Lazio Roma. Viktor Fischer kreeg rust.