Manchester United won dinsdag (lokale tijd) de oefenwedstrijd tegen San Jose Earthquakes met 3-1, maar manager Louis van Gaal was niet tevreden over het tweede deel van de wedstrijd in Californië.

Juan Mata en Memphis Depay brachten United op een 2-0 voorsprong, waarna San Jose Earthquakes via Fatai Alashe terugkwam tot 2-1. In de tweede helft zorgde de Belg Andreas Pereira met een kopbal voor de 3-1 eindstand.

"We speelden in de tweede helft erg slecht, met veel balverlies. Het enige hoogtepunt was het doelpunt van Pereira. We gaven te veel mogelijkheden weg. Er was voortdurend dreiging en dat was niet nodig", aldus Van Gaal op de clubsite.

De van Bayern München overgenomen Bastian Schweinsteiger speelde de gehele tweede helft. De Nederlandse trainer was niet blij met zijn optreden.

"Ook hij was slecht, maar dat kan gebeuren als je nog maar zes dagen aan trainingen in je benen hebt en je direct 45 minuten moet spelen."

Proces

"Iedereen denkt misschien dat het makkelijk is om aan te sluiten bij Manchester United, maar dat is niet zo. Schweinsteiger speelde in zijn eerste wedstrijd voor ons goed, maar nu speelde hij slecht. Dat is een proces, zeker als een speler nog maar een week getraind heeft", stelde Van Gaal.

Over de eerste helft, waarin Depay zijn eerste doelpunt maakte voor United, was Van Gaal wel te spreken. "Iedereen speelde zoals we wilden. Het stond defensief goed en we creëerden veel kansen, waarvan we er twee hebben benut. Het kan altijd beter, maar ik was tevreden."