De transfer van Michiel Kramer van ADO Den Haag naar Baniyas SC is definitief van de baan.

De Haagse eredivisionist meldt dinsdagavond op de website dat er geen akkoord is bereikt met de club uit Abu Dhabi. "Dit houdt in dat Michiel Kramer gewoon in Den Haag traint en deel uitmaakt van de selectie."

Kramer onderging al in een medische keuring in het Arabische emiraat en zette zijn handtekening onder een driejarig contract, maar de Hagenaars kwamen er financieel niet uit met Baniyas.

''Ik zal dit gaan verwerken met mijn omgeving. En vervolgens de knop weer omzetten om fit te worden'', liet Kramer woensdagochtend via Twitter weten.

Niet schijnheilig

De 26-jarige spits kondigde in een eerder stadium al aan erg uit te kijken naar het 'financieel lucratieve' avontuur. "Daar ga ik niet schijnheilig over doen. Ik moet ook voor mijn gezin zorgen."

"Op mijn leeftijd komen dit soort kansen niet vaak voorbij. Bovendien trekt het avontuur me. Abu Dhabi is niet ver rijden van Dubai en is heel westers ontwikkeld."

ADO nam Kramer in 2013 over van FC Volendam. Daarvoor speelde de Rotterdammer voor NAC Breda. Afgelopen seizoen was de centrumspits goed voor zeventien competitietreffers in 32 duels namens de Hagenaars.