Jan-Arie van der Heijden gaat mogelijk bij Feyenoord aan de slag. De transfervrije verdediger heeft maandag een eerste gesprek gevoerd met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

'Ik weet van de interesse van Feyenoord. En ik volg het voetbal zo goed dat ik ook weet dat ze centrale verdedigers nodig hebben. Dat de club bij mij is uitgekomen, vind ik een grote eer", aldus Van der Heijden tegen VI.

De 27-jarige Leidenaar hield een goed gevoel over aan de ontmoeting met Van Bronckhorst en zal nu samen met zijn zaakwaarnemer Jan de Visser alles op een rijtje gaan zetten.

"Ik heb de beelden van de Open Dag gezien en die waren indrukwekkend. Een buitenlandse club was mijn ambitie. Feyenoord is geen buitenland, maar wel een topclub in Nederland."

"Ik ga nu alles laten bezinken. Ik sta voor een heel belangrijke beslissing in mijn carrière. Zoiets beslis je niet zo maar even snel."

Van der Heijden speelde vorig seizoen bij Vitesse en ging niet in op een nieuwe contractaanbieding van de Arnhemmers. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax.