Dankzij een benutte strafschop van PSV'er Andrés Guardado in de vierde minuut van de blessuretijd van de verlenging heeft Mexico zondag Costa Rica verslagen in de kwartfinales van de Gold Cup: 1-0.

Guardado stuurde voormalig AZ-doelman Esteban de verkeerde kant op. De strafschop was toegekend na licht contact tussen de Mexicaan Oribe Peralta en de Costa Ricaan Roy Miller.

Met name in de tweede helft van de reguliere speeltijd verzuimde Mexico enkele riante mogelijkheden te verzilveren in East Rutherford. Onder anderen Carlos Esquivel en Carlos Vela hielden het hoofd niet koel.

In de strijd om een finaleticket stuit Mexico op Panama, dat via een strafschoppenserie afrekende met Trinidad en Tobago. Na 120 minuten stond het 1-1 door doelpunten van Luis Tejada (Panama) en Kenwyne Jones (Trinidad en Tobago).

Pas na een serie van achttien strafschoppen viel de beslissing in East Rutherford. Nadat de Panamees Valentin Pimentel geen fout had gemaakt, miste Lester Peltier namens Trinidad en Tobago.

De andere halve finale gaat tussen de Verenigde Staten en Jamaica. De Gold Cup is de Noord- en Midden-Amerikaanse versie van het EK.