Robin van Persie vindt dat manager Louis van Gaal hem geen eerlijke kans heeft gegeven om te bewijzen dat hij nog steeds goed genoeg is voor een basisplaats bij Manchester United.

Dat laat de 31-jarige aanvaller, die Manchester United eerder deze maand verruilde voor Fenerbahçe, weten aan de Sunday Times.

Eind vorig seizoen kreeg Van Persie na te zijn hersteld van een blessure nauwelijks speeltijd van Van Gaal. Hij hoopte op een herkansing in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ik dacht dat ik na mijn vakantie op nul kon beginnen."

"Van Gaal was al eerder van gedachten veranderd over mij. Toen hij in 2012 begon als bondscoach vertelde hij me dat ik zijn derde keus was in de spits. Ik knokte me echter terug en werd eerste spits en later zelfs aanvoerder."

Van Persie zag echter al snel het nutteloze van zijn missie in om voor een basisplek te gaan. "Het was geen eerlijk gevecht meer, ik kreeg niet de kans om terug te vechten. Hij stuurde me meteen naar 'veld twee'."

Professioneel

Naar eigen zeggen stelde Van Persie zich vervolgens professioneel op. "Ik ben een volwassen speler, ik ben niet stom. Emotioneel of boos werd ik niet, dit soort zaken hoort erbij. Je moet altijd het optimale halen uit situaties en in mijn geval betekende dat een transfer maken."

Van Persie verbond zich voor drie seizoenen aan Fenerbahçe.