José Mourinho vindt het niet erg dat Chelsea zich tot nu toe gedeisd houdt op de transfermarkt, in tegenstelling tot Liverpool, Manchester City en Manchester United.

"Ik heb mijn spelers al verteld dat wij min of meer hetzelfde team hebben als afgelopen seizoen en dat de andere clubs zich verbeteren", aldus de Chelsea-manager in The Guardian. "Dat de concurrentie miljoenen uitgeeft, daar kan ik niets aan doen. Iedereen doet veel aankopen om te proberen beter te worden dan wij."

Mourinho denkt dat de Chelsea-spelers een hoger niveau moeten halen dan afgelopen seizoen om de titel te prolongeren.

"Dat is een heel grote uitdaging, om beter te presteren met hetzelfde materiaal. John Terry kende een fantastisch jaar, maar het zal dus nog beter moeten. Cesc Fabregas leverde afgelopen seizoen een ongelooflijk aantal assists. Fantastisch hoor, maar het zal beter moeten."

Mourinho haalde tot nu toe alleen Radamel Falcao en Asmir Begovic. "Ik leg alleen iemand vast als we een speler hebben verloren, zoals het geval was met Didier Drogba en Petr Cech. Er is sprake van inflatie op de spelersmarkt."

"Nu zijn we allemaal verbaasd over het bedrag dat City betaalt voor Raheem Sterling, maar komend jaar zullen de transfersommen nog hoger liggen. Het ene jaar gaat het over Financial Fair Play en het andere jaar probeert iedereen die regels te omzeilen."

Pogba

Uitsluiten dat Chelsea deze zomer nog miljoenen spendeert om een speler als Paul Pogba te contracteren doet Mourinho niet.

"Volgens mij wil iedereen wel Pogba hebben. Er zijn dingen die wij ons kunnen veroorloven en ook veel dingen die wij ons niet kunnen veroorloven. Ik houd zelf heel erg van de Eiffeltoren, maar dat betekent niet dat ik in mijn tuin ruimte heb voor een Eiffeltoren."