Ron Vlaar kan de komende maanden niet in actie komen. Het herstel van de verdediger na een meniscusoperatie afgelopen week gaat veel langer duren dan vooraf werd gedacht.

De verdediger maakte zondag zelf bekend dat de operatie veel moeizamer is verlopen dan verwacht en dat hij niet vier weken, maar minimaal drie maanden langs de kant staat.

"Ik moest echt een keer slikken, en nog een keer. En nu nog steeds wel eens. Maar ik heb voor hetere vuren gestaan, ik heb vaker met dit bijltje gehakt. Ik weet zeker dat ik ook hier weer uit zal komen", zei Vlaar.

"De knop is al om, de blik keihard op vooruit kijken om weer helemaal fit te worden. De herstelcapaciteit van mijn lichaam is heel groot. Dat heb ik bij mijn vorige revalidatie gemerkt en nu weer.''

Transfervrij

Vlaar liet onlangs zijn aflopende contract bij Aston Villa niet verlengen en besloot onder het mes te gaan. De 31-voudig international staat naar verluidt in de belangstelling van Lazio Roma en Southampton.

De 30-jarige Vlaar mist in ieder geval de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen IJsland, Turkije, Kazachstan en Tsjechië die in september en oktober worden gespeeld.

"Ik weet zeker dat het goed komt. Ik ga mezelf klaarstomen zodat ik nog minimaal vijf jaar op het hoogste niveau kan acteren. Dus ook met het Nederlands elftal", aldus Vlaar.