Josep Bartomeu werd zaterdagavond herkozen als voorzitter van FC Barcelona. De 52-jarige Spanjaard was blij dat hij met een duidelijke meerderheid de presidentsverkiezingen wist te winnen.

"Het was een spannende dag, een dag om de socios (leden, red.) te animeren, een feest", begon Bartomeu zijn verhaal. Hij kreeg iets meer dan de helft van de stemmen (54,4 procent) en bleef daarmee de concurrentie ruim voor.

Joan Laporta, die onder meer de steun genoot van Johan Cruijff, kreeg 33 procent van de stemmen en moest het met de tweede plaats doen. Tussen 2003 en 2010 was Laporta al voorzitter van Barcelona.

"Dit is een heel special moment voor ons. Ik wil alle socios bedanken, ook degenen die niet op ons hebben gestemd", zei Bartomeu. "We hebben opnieuw laten zien in hoeverre we van Barcelona houden. We hebben bewezen dat we niet alleen op het gras de beste club ter wereld zijn."

"We willen blijven groeien en blijven winnen. Dat kan als we Luis Enrique en zijn technische staf voorzien van de best mogelijke arbeidsomstandigheden. We zullen net zo in het shirt zweten als Carles Puyol, Xavi, Eric Abidal en Lionel Messi. Dat is mijn belofte."

Bartomeu volgde in 2014 Sandro Rosell op, die vertrok wegens vermeende malversaties bij de transfer van Neymar.