Jordy Clasie maakte zaterdag in het oefenduel met FC Groningen (3-0 winst) zijn officieuze debuut als speler van Southampton. De middenvelder is blij met zijn keuze voor de ploeg van trainer Ronald Koeman.

"Southampton is zeker twee, drie stappen omhoog. Een fantastische club die leuk voetbal speelt en trainers die Nederlands zijn. Geen reden voor twijfel", aldus de 24-jarige middenvelder tegen FOX Sports.

Het was de afgelopen weken niet de vraag of Clasie bij Feyenoord zou vertrekken, maar vooral wanneer. De oud-speler van Excelsior sprak met veel clubs. 

"Maar de meeste geïnteresseerde clubs wilden liever wachten. Op een gegeven moment belde Koeman mij op met de vraag of ik interesse had in Southampton. Daar hoef je niet lang over na te denken."

Koeman

Ook Koeman blikt met een tevreden gevoel terug op de eerste minuten van Clasie in het shirt van Southampton. Wel denkt de trainer dat er nog stappen te maken zijn.

"Clasie deed het heel goed op het middenveld tijdens zijn debuut. Hij zal zich nog wel moeten aanpassen en groeien, maar daar heb ik alle vertrouwen in."

Vooral bij het fysieke aspect zetten critici hun vraagtekens, maar volgens Koeman is dat niet nodig. "Natuurlijk is het ook fysiek voor Jordy moeilijker, want hij zal geen luchtduel winnen. Maar slimmigheid en voetbalkwaliteit is nog steeds het allerbelangrijkste."