Voorzitter Marco Polo Del Nero van de Braziliaanse voetbalbond zal maandag niet in Zürich zijn voor een vergadering van het uitvoerend comité van de FIFA.

De 74-jarige Del Nero zou volgens Braziliaanse media als reden hebben gegeven dat hij 'lokale zaken' moet regelen, zoals een recent door het Braziliaanse parlement ingesteld onderzoek naar zijn bond.

Jose Maria Marin, een van de voorgangers van Del Nero, hoort bij de zeven verdachte FIFA-officials die eind mei aan de vooravond van de voorzittersverkiezing bij de FIFA opgepakt werden in Zürich.

Del Nero was destijds in de Zwitserse stad en keerde na het ingrijpen van de Amerikaanse FBI en de Zwitserse justitie snel terug naar Brazilië.

De bondsvoorzitter heeft altijd gezegd dat hij niet vreest dat hij gekoppeld zal worden aan het FIFA-onderzoek naar corruptie binnen de wereldvoetbalbond.

Hoogstwaarschijnlijk zal maandag in de FIFA-vergadering de exacte datum worden bepaald voor het congres waarop de opvolger van de aftredende voorzitter Sepp Blatter wordt gekozen. De BBC meldde in juni dat 16 december de verkiezingsdag zal worden.