Louis van Gaal wil Daley Blind waarschijnlijk vaker gaan inzetten als centrale verdediger. De oud-Ajacied nam die positie in tijdens het oefenduel met Club America (1-0 winst).

"Ik wil altijd spelen met een linksbenige centrale verdediger. Blind is daarom geschikt", aldus Van Gaal op de clubwebsite van Manchester United.

Blind is overigens niet de enige speler die daarvoor in aanmerking komt. "Met Marcos Rojo heb ik straks nog een optie. Zo zijn er meer spelers die op die positie uit de voeten kunnen."

Blind speelde het afgelopen seizoen als middenvelder, maar met Bastian Schweinsteiger en Morgan Schneiderlin krijgt de 25-jarige Amsterdammer geduchte concurrentie.  

Tevreden

Van Gaal was na afloop van de eerste oefenwedstrijd vooral te spreken over de verdediging. "Daar lag mijn focus op. We hebben maar één of twee kansjes weggeven en de nul gehouden. Dus ik ben tevreden."

"De spelers van Club America waren handig met de bal, snel en agressief. Het was niet makkelijk, maar we stonden er als een team."

De manager gaat ook de komende oefenwedstrijd nog gebruiken om wedstrijdritme op te bouwen. "Dat is onze filosofie. We starten het langzaam op, dus ook in het volgende duel speelt ga ik 22 spelers gebruiken."

Manchester United hervat de oefencampagne in de Verenigde Staten dinsdag met een wedstrijd tegen San Jose Earthquakes.