Bas Dost verwacht dat hij meer gaat scoren dan vorig jaar als hij zijn basisplaats bij VfL Wolfsburg behoudt. De 26-jarige spits kwam het afgelopen seizoen tot zestien Bundesliga-treffers.

"Mijn persoonlijke doel is om eindelijk eens flink te gaan scoren. Ik wil over een heel seizoen laten zien wat ik écht kan", aldus Dost in gesprek met NU.nl.

De tweevoudig Oranje-international groeide na moeizame jaren bij Wolfsburg uit tot één van de revelaties van de tweede seizoenshelft in Duitsland. Hij veroverde een basisplaats en werd clubtopscorer.

"Over dat laatste halfjaar ben ik ook tevreden, maar over de gehele drie seizoenen bij Wolfsburg zeker niet. Het afgelopen halfjaar moet daarom slechts het begin zijn van iets moois."

Over hoeveel doelpunten hebben we het dan?
"Als ik een heel seizoen speel dan moet ik in ieder geval in staat zijn om meer te scoren dan de zestien keer van vorig jaar. Want als ik veel speel dan kun je er vanuit gaan dat ik ook veel doelpunten maak. Zo’n type spits ben ik."

Hebben die zestien doelpunten nog voor interesse gezorgd van andere clubs?
"Je hoort altijd wel het een en ander, maar ik heb het gevoel dat Wolfsburg me niet zomaar laat gaan. En dan ben je een dure jongen."

En jij voelt je ook op je plek bij Wolfsburg…
"Ik heb me hier altijd wel op mijn plek gevoeld. Alleen gaat het erom dat ik speel. Het gaat niet om de centen, ik wil spelen. En dat gebeurt nu eindelijk. En we hebben de beker gewonnen. Ik ben Pokalsieger. Het ziet er allemaal heel anders uit dan een jaar geleden."

Afgelopen seizoen werd je met Wolfsburg tweede achter Bayern dat al jaren ongenaakbaar is in de Bundesliga. Kunnen jullie dit jaar een serieuze gooi doen naar de titel?
"De verwachtingen zijn hoog. Ik hoor verhalen dat we het Bayern lastig moeten gaan maken. We hebben ze afgelopen seizoen ook verslagen dus er is wat mogelijk. Maar kampioen worden is wel een heel lastig karwei. Ik denk dat top drie het doel moet zijn, weer Champions League halen. We hebben ook gewoon een goed elftal, al kwam dat er vrijdag tegen Ajax niet helemaal uit."

Het werd 1-1 in de Arena, maar was Ajax beter?
"De eerste helft zeker. Toen heeft Ajax ons bij vlagen zoek getikt. Maar dat is alleen maar goed voor ons, want daar worden we fitter van. We zijn nu anderhalve week aan het trainen en voor Duitse begrippen ben je dan behoorlijk bezig. Maar de wedstrijd tegen Ajax heeft aangetoond dat we er nog lang niet zijn."