Roger Reijners en de KNVB gaan uit elkaar. De 51-jarige Limburger was sinds november 2010 de bondscoach van de Oranjevrouwen.

Het contract van Reijners liep tot medio 2016 en de trainer liet de voetbalbond weten dat hij niet van plan was zijn verbintenis te verlengen. Daarop werd besloten dat de bondscoach nu al zal vertrekken, zo meldt de KNVB vrijdag.

"We willen de nieuwe bondscoach langer dan een jaar voorbereidingstijd geven op het Europees kampioenschap 2017, om het team optimaal klaar te stomen voor dat toernooi in eigen land", aldus manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB. "Met het aanstellen van een nieuwe coach kiezen we voor de lange termijn." 

"Omdat ik ervoor gekozen heb om mijn contract niet te verlengen, begrijp ik de keuze van de KNVB voor een andere coach" zegt Reijners.

"Natuurlijk had ik graag de Olympische Spelen in 2016 mee willen maken en daarna afscheid genomen. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen periode en daar wil ik zeker de speelsters en staf voor bedanken."

Wiegman

Sarina Wiegman, die onder Reijners assistent was, zal optreden als interim-bondscoach terwijl de KNVB zoekt naar een permanente oplossing.

Reijners leidde de Oranjevrouwen in het najaar van 2014 voor het eerst naar een WK. Zijn ploeg werd vorige maand in Canada in de achtste finales uitgeschakeld door Japan.

In 2013 kwam het Nederlands elftal onder leiding van de oud-coach van Fortuna Sittard niet door de groepsfase op het EK in Zweden.

De Oranjevrouwen strijden begin volgend jaar met Zwitserland, Zweden en Noorwegen om één ticket voor het olympische voetbaltoernooi in Rio de Janeiro. Die landen werden net als Nederland uitgeschakeld in de achtste finale van het WK.