Ajax heeft vrijdag bevestigd dat het aanvaller Yaya Sanogo dit seizoen huurt van Arsenal. De overeenkomst loopt tot en met 30 juni 2016.

Sanogo speelt sinds 2013 voor Arsenal, dat de Fransman overnam van Auxerre. Uitzicht op een basisplaats in Londen had de spits niet.

In de tweede helft van de voorbije jaargang kwam Sanogo op huurbasis uit voor Crystal Palace. De aanvaller heeft in Premier League-verband nog niet gescoord.

Na het vertrek van Kolbeinn Sigthorsson (Nantes) en Richairo Zivkovic (Willem II, op huurbasis) was Ajax op zoek naar een spits.

Sanogo beleeft vrijdagmiddag al zijn officieuze Ajax-debuut, wanneer een deel van de selectie van de Amsterdammers het opneemt tegen het beloftenteam van VfL Wolfsburg.

Champions League

Manager Arsène Wenger van Arsenal hoopt dat Sanogo een sterk seizoen zal draaien in Amsterdam.

"Hij moet echt aan spelen toekomen. Toen wij hem aantrokken, was hij geblesseerd. Het kostte even tijd om hem om topniveau te krijgen. Ik weet zeker dat hij een goede aanwinst zal zijn."

"Bij Ajax krijgt hij de kans om in de Champions League te spelen, dat is een goede ervaring voor hem. We hebben een uitstekende relatie met Ajax."

Eerder deze week rondde Ajax al de komst van Amin Younes af. De 21-jarige Duitse aanvaller komt over van Borussia Mönchengladbach.