Ronald Koeman vindt het leuk dat hij met Southampton in de derde voorronde van de Europa League tegen een van zijn voormalige clubs moet spelen, maar hij wil Vitesse niet onderschatten.

"Vitesse is misschien wel de moeilijkste tegenstander die we konden loten, maar dat hoort bij Europees voetbal", zegt Koeman vrijdag op de site van Southampton.

De nummer zeven van de Premier League van vorig seizoen was geplaatst tijdens de loting in Nyon en Vitesse niet. Andere mogelijke tegenstanders voor 'The Saints' waren onder andere Sturm Graz, Charleroi, Beitar Jeruzalem en Odd Grenland.

"Nu moeten we laten zien dat we beter zijn dan Vitesse. We spelen in ieder geval tegen een ploeg die wil voetballen", aldus Koeman die zijn loopbaan als hoofdtrainer in 2000 bij de Arnhemmers begon. "Het is leuk om terug te keren bij Vitesse."

De oud-international speelt met zijn ploeg de komende week al drie vriendschappelijke wedstrijden tijdens een oefentrip in ons land; zaterdag tegen FC Groningen, dinsdag tegen Quick 1920 en donderdag tegen Feyenoord.

"Ik grapte voor de loting al dat we misschien wel snel terug zouden keren in Nederland", lacht Koeman. "Nu kunnen we zeggen dat onze trip naar Nederland een goede voorbereiding is."

Bosz

Vitesse-coach Peter Bosz spreekt in een eerste reactie van "een mooie uitdaging en een geweldig affiche tegen een club uit een groot voetballand".

Southampton speelde nog nooit een Europees duel met een Nederlandse ploeg. Vitesse wist in zijn vorige vier Europese wedstrijden tegen een Engelse ploeg niet te scoren, met één gelijkspel en drie nederlagen tot gevolg.

De nummer vijf van de eredivisie van vorig seizoen speelt op donderdag 30 juli eerst een uitduel in Southampton. Een week later is de return in de Gelredome.