Geoffrey Castillion heeft donderdag bij zijn debuut voor Debreceni gelijk gescoord. De Nederlandse aanvaller was verantwoordelijk voor de 2-2 in het Europa League-duel met FC Skonto Riga.

Tibor Tisza had Debreceni op voorsprong geschoten, maar twee treffers van Arturs Karasauskas zorgden voor een Hongaarse achterstand. Invaller Castillion bepaalde in de 72e minuut de eindstand op 2-2.

Debreceni en FC Skonto Riga spelen volgende week de return in de tweede voorronde van de Europa League. Die wedstrijd wordt in Hongarije gespeeld.

De 24-jarige Castillion verruilde onlangs Universitatea Cluj voor Debreceni. De spits kwam in het verleden ook uit voor Ajax, RKC Waalwijk, NEC en Heracles Almelo.

Messaoud

Ali Messaoud speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor FC Vaduz. De van Willem II overgekomen middenvelder deed een uur mee in het heenduel met Nomme JK Kalju.

FC Vaduz won door treffers van Diego Ciccone en Markus Neumayr (2) met 3-1 van Nomme JK Kalju. Hidetoshi Wakui maakte de belangrijke uitgoal.

Voormalig Ajacied Hedwiges Maduro verloor met PAOK Saloniki verrassend bij Lokomotief Zagreb: 2-1. Marko Kolar schoot de Kroaten op een 2-0 voorsprong, waarna Robert Mak iets terugdeed. Ook Maduro was invaller.