Amin Younes is definitief vastgelegd door Ajax. De Duitse aanvaller heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Amsterdammers.

Dat maakte Ajax donderdag op de officiële website bekend. In de verbintenis is een optie opgenomen voor nog één seizoen.

Younes komt over van Borussia Mönchengladbach. Hij speelde al sinds zijn jeugd bij 'Die Fohlen' en werd vorig seizoen verhuurd aan 1. FC Kaiserslautern.

De 21-jarige jeugdinternational had nog een contract tot medio 2016 bij Mönchengladbach en kost Ajax naar verluidt zo'n drie miljoen euro.

Younes vindt het 'een eer' om bij Ajax te spelen. "Ajax is het Bayern München van Nederland. Daarbij tref ik hier trainer Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Marc Overmars. Ik ben heel gelukkig.''

De Boer weet dat Younes op drie posities inzetbaar is. "Hij kan rechts en links voorin en eventueel op de positie voor nummer tien voetballen. Hij is erg explosief en kan uit stilstand een mannetje passeren. Zo'n speler zochten we.''

Sanogo

De recordkampioen is ook dicht bij het aantrekken van Yaya Sanogo. De Franse spits is donderdag in Amsterdam voor de medische keuring.

De verwachting is dat Sanogo, die onder contract staat bij Arsenal, op korte termijn zijn handtekening zet onder een huurcontract voor één jaar.

"Ik ben al twee weken in training dus ik ben fit", zei de 22-jarige Sanogo tegen AT5 bij zijn aankomst op trainingscomplex De Toekomst.

De spits vertelde dat hij meteen enthousiast was toen hij hoorde van de interesse van Ajax. "Trainer De Boer belde me vorige week en zei dat hij me wilde hebben. Ik was blij, want Ajax is een grote club."

De transfer van Sanogo is op enkele details na rond. Arsenal verhuurde de voormalig jeugdinternational het afgelopen seizoen aan Crystal Palace.