Trinidad en Tobago heeft zich woensdagavond als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup, de Noord- en Midden-Amerikaanse versie van het EK.

De 'Soca Warriors' sleepten in het Amerikaanse Charlotte dankzij een rake kopbal van Yohance Marshall in de vierde minuut van de blessuretijd een 4-4 gelijkspel uit het vuur tegen Mexico.

Mexico, dat moest winnen om bovenaan poule C te eindigen, was even daarvoor teruggekomen van een 3-2 achterstand door een treffer van PSV'er Andrés Guardado en een eigen doelpunt van Kenwyne Jones.

In de eerste helft viel slechts één treffer, van de Mexicaan Paul Aguilar na 32 minuten. Carlos Vela verdubbelde zes minuten na de hervatting de marge, waarna Trinidad en Tobago tussen de 55e en 67e minuut liefst driemaal scoorde.

Mexico kwalificeerde zich als nummer twee eveneens voor de kwartfinales en hetzelfde gold voor Cuba, dat dankzij een 1-0 zege op Guatemala als een van de beste nummers drie doorstroomt.

De kwartfinales van de Gold Cup beginnen zaterdag en kennen de volgende affiches: Verenigde Staten-Cuba, Haïti-Jamaica, Trinidad en Tobago-Panama en Mexico-Costa Rica.