De transfer van Jordy Clasie naar Southampton is rond. De aanvoerder van Feyenoord tekende woensdag een vijfjarig contract bij de Premier League-club van trainer Ronald Koeman.

Eerder op de dag doorstond de 24-jarige Clasie de medische keuring in Southampton. Naar verluidt ontvangt Feyenoord een bedrag tussen de 10 en 12 miljoen euro voor Clasie.

"Het voelt goed om bij Southampton te tekenen", zegt Clasie in een eerste reactie op zijn transfer. "Het is een mooie en grote club in de belangrijkste competitie ter wereld."

Zijn transfer naar Southampton is voor Clasie een weerzien voormalig Feyenoord-spits Graziano Pellè en Koeman, die van 2011 tot 2014 trainer was van de Rotterdammers.

"Dat Ronald hier trainer is, is belangrijk voor me. Hij is een goede trainer en een goed mens, maar ook zonder hem had ik hier getekend. Ik heb inmiddels veel wedstrijden van Southampton gezien en dat voelde goed. Hopelijk maak ik hier de komende jaren veel mooie momenten mee."

Video: Eerste interview Clasie bij Southampton

131 wedstrijden

Clasie liet de afgelopen weken al weten dat hij open stond voor een vertrek bij Feyenoord, waar hij in 2000 begon in de jeugdopleiding. Zijn contract in De Kuip liep nog twee jaar door.

"Na vorig seizoen gaf hij zelf aan toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Voor hem is het fantastisch dat hij zijn loopbaan vervolgt in een grote competitie als de Premier League", zegt technisch directeur Martin van Geel woensdag op de website van Feyenoord.

Clasie speelde in vier seizoenen 131 competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de Rotterdamse club, nadat hij een jaar op huurbasis ervaring had opgedaan bij Excelsior.

"Jordy heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord", vervolgt Van Geel. "Hij was de afgelopen vier seizoenen onafgebroken basisspeler, terwijl hij als aanvoerder een echt visiekaartje was van de club." 

"We verliezen met Jordy een uitstekende speler, maar dit is een prima deal waar alle betrokken partijen zich goed in kunnen vinden. En in een eerder stadium hebben wij al ingespeeld op een eventueel vertrek van Jordy, door Marko Vejinovic aan te trekken."