Jeremain Lens verruilt Dinamo Kiev definitief voor Sunderland. De Oranje-international heeft woensdag voor vier jaar getekend bij de Premier League-club van trainer Dick Advocaat.

"Ik ben blij dat ik in de Premier League kan spelen'', reageert Lens op zijn transfer.

''Ik heb Sunderland het afgelopen seizoen gevolgd. Dit is een goede ploeg. Ik zag de derby tegen Newcastle United en vond het publiek geweldig.''

De 27-jarige aanvaller liet maandag al weten dat hij in gesprek was met Sunderland. Hij zei open te staan voor een vertrek bij Dinamo Kiev, waar hij twee jaar speelde en nog tot medio 2017 onder contract stond. Met de overgang zou een bedrag van 12,8 miljoen euro zijn gemoeid.

Advocaat

Voor Lens is zijn transfer naar Sunderland een weerzien met Advocaat, die bij PSV en AZ ook al zijn trainer was. "Ik ben heel blij dat we hem hier mogen verwelkomen. Ik ken zijn kwaliteiten", laat Advocaat weten.

"Jeremain is snel en heeft scorend vermogen. Hij kan op verschillende posities in de aanval uit de voeten en zal zeker van waarde zijn voor het team.''

Lens wordt bij Sunderland ploeggenoot van Patrick van Aanholt, die vorig seizoen maar net degradatie wist te ontlopen met de 'Black Cats'.