PSV heeft woensdag dankzij invaller Jürgen Locadia een 2-0 zege geboekt in een oefenduel met Olympique Lyon. De spits maakte beide Eindhovense treffers in het Franse Aix-les-Bains.

De Eindhovenaren traden tegen Lyon aan zonder nieuwkomers Davy Pröpper, Maxime Lestienne en Gaston Pereiro, die wel toeschouwer waren. 

Ook Andres Guardado en Santiago Arias ontbraken nog, evenals de geblesseerde Jetro Willems en Simon Poulsen. Locadia begon op de bank en mocht halverwege invallen. Na een uur schoot hij op de Franse doelman Mathieu Gorgelin.

Verder waren er weinig kansen, waardoor het duel afstevende op 0-0. Een kwartier voor tijd zorgde Gorgelin er echter voor dat PSV alsnog kon scoren. De doelman kwam wild uit en beukte zonder de bal aan te raken Rai Vloet omver.

Locadia schoot de daaropvolgende strafschop feilloos binnen. In de slotfase maakte hij er 2-0 van door vanaf de rechterkant overtuigend binnen te schieten.

FC Basel

Zaterdag had PSV, dat op trainingskamp is in Frankrijk, nog een oefenwedstrijd tegen de Zwitserse kampioen FC Basel verloren met 3-2. De eerste officiële wedstrijd van PSV dit seizoen is op zondag 2 augustus de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen KNVB-bekerwinnaar FC Groningen.

Op zaterdag 8 augustus volgt de eerste competitiewedstrijd van de Eindhovenaren. ADO Den Haag is dan in het Kyocera Stadion de tegenstander.