Feyenoord heeft zich woensdag definitief versterkt met de Zweed Simon Gustafson. De 20-jarige middenvelder tekende in De Kuip een vierjarig contract.

Gustafson komt over van de Zweedse club BK Häcken. Hij is na Dirk Kuijt en Marko Vejinovic de derde aanwinst voor de club van trainer Giovanni van Bronckhorst.

De jeugdinternational van Zweden onderging eerder op de dag succesvol een medische keuring bij Feyenoord.

Gustafson is een linksbenige en aanvallend ingestelde speler, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan.

Toegevoegde waarde

"We volgen Simon al heel lang intensief", laat technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord op de clubsite weten.

"Daarom zijn we heel blij dat we hem voor meerdere jaren aan Feyenoord hebben kunnen binden. We zijn ervan overtuigd dat Simon van toegevoegde waarde gaat zijn voor Feyenoord."

Gustafson reageerde verheugd op zijn transfer. "Ik heb alleen maar goede dingen over deze club gehoord."

"De contacten met de club lopen al een tijdje en Feyenoord liet continu blijken mij dolgraag te willen hebben. Het voelt heel goed om nu hier te zijn."

Guidetti

De Zweed sprak met oud-Feyenoorder en landgenoot John Guidetti over zijn nieuwe club. "John heeft in 2012 een geweldig jaar beleefd bij Feyenoord en daar heel warme herinneringen aan overgehouden."

"Hoewel me het uiteraard goed deed om te horen, gaf zijn verhaal niet de doorslag om hier te tekenen. De belangrijkste reden dat ik voor Feyenoord gekozen heb, is dat ik een heel goed gevoel heb bij deze club. Ik kan mezelf hier verder ontwikkelen als voetballer en ben ervan overtuigd dat de Nederlandse competitie bij mij past", stelde de Zweed.

De voormalig speler van Fässbergs IF speelde tot nu toe twee interlands en behoorde vorige maand tot de selectie van het Zweden onder-21 dat Europees kampioen werd.

De Rotterdamse club raakt aanvoerder Jordy Clasie waarschijnlijk aan Southampton kwijt. Lex Immers zou in de belangstelling staan van Watford FC.