Phillip Cocu ziet Ibrahim Afellay graag terugkeren in Eindhoven, maar de PSV-coach verwacht niet dat de transfer snel rond zal komen.
 

"Ik moet even voorzichtig zijn wat ik nu zeg, want anders staat morgen weer in de kranten dat Afellay snel aansluit", zegt Cocu woensdag tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik verwacht de komende dagen niks meer, dit zal eventueel pas op wat langere termijn spelen."

De landskampioen heeft de 29-jarige middenvelder, die eerder tussen 2004 en eind 2010 voor PSV actief was, eerder deze week een contract aangeboden. De 50-voudig international is transfervrij omdat zijn verbintenis bij FC Barcelona deze zomer afliep.

Cocu speelde tussen 2004 en 2007 samen met Afellay in het eerste elftal van PSV en ziet de Utrechter graag komen. "Wij hebben altijd duidelijk gezegd wat we van 'Ibi' vinden. De deur bij PSV staat open voor hem", vertelt de coach aan Voetbal International.

"Hij is een speler met heel veel kwaliteiten, ervaring op internationaal gebied en in de Champions League. En hij kent de club. Het is nog te vroeg om een goede indicatie te kunnen geven, maar het is duidelijk dat wij hem zien als een welkome versterking."

Pröpper

PSV versterkte zich deze zomer al met Nikolai Laursen (Bröndby IF), Maxime Lestienne (Al Arabi), Simon Poulsen (AZ), Davy Pröpper (Vitesse) en Gastón Pereiro (Nacional).

De club zag onder anderen Memphis Depay (Manchester United), Georginio Wijnaldum (Newcastle United), Oscar Hiljemark (Palermo) en Karim Rekik (Olympique Marseille) vertrekken.

Cocu benadrukt dat de Brabanders sowieso nog een aanvallende middenvelder zullen aantrekken, de positie waarvoor Afellay in aanmerking zou komen.

"We spelen met twee aanvallende middenvelders. Daar kunnen ook Adam Maher en Davy Pröpper spelen, maar voor die twee plekken heb je toch drie spelers nodig."