AZ heeft dinsdagavond ook de vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. In Dirkshorn werd de Schotse ploeg Dundee United met 3-1 verslagen.

Markus Henriksen, Derrick Luckassen en Jeffrey Gouweleeuw scoorden voor de Alkmaarders.

In de zestigste minuut wisselde trainer John van den Brom tien spelers. Alleen keeper Gino Coutinho bleef staan.

Bij Dundee United speelde Rodney Sneijder in de slotfase op proefbasis mee.

De jongere broer van international Wesley Sneijder speelde afgelopen seizoen voor Almere City en de Schotse club is geïnteresseerd in de voormalig Ajacied.

Vitesse

Vitesse speelde gelijk tegen Sparta Praag. De oefenwedstrijd in de Oostenrijkse plaats Gallneukirchen eindigde in 1-1.

De Arnhemmers kwamen al na twee minuten op voorsprong door Abiola Dauda. Vlak voor rust maakte Ladislav Krejci gelijk, nadat doelman Eloy Room de Tsjechen het scoren al een paar keer had belet.

In de tweede helft had Vitesse de meeste kansen op de winnende treffer. Invaller Denys Oliinyk trof de vuisten van de Tsjechische keeper en schoot evenals Uros Djurdjevic ook nog een keer in het zijnet.

Spartak, dat na de hervatting Tiémoko Konaté in kansrijke positie hoog over zag schieten, eindigde in het soms stevige duel met tien man. Borak Dockal kreeg rood voor een slaande beweging naar Kevin Diks.

Willem II en NEC

Willem II kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Helmond Sport: 1-1. Justin Mathieu zorgde er een kwartier voor tijd voor dat de eredivisionist uit Tilburg niet verloor op het terrein van amateurclub TSV Longa. Charlton Vicento, vorig seizoen nog spelend voor Willem II, scoorde voor de Jupiler League-club.

NEC maakte gehakt van Terschuurse Boys (9-0). Wojciech Golla, Christian Santos (twee), Anthony Limbombe (drie) en Mohamed Rayhi (drie) scoorden voor de promovendus op Sportpark Overbeek.

FC Utrecht had eveneens geen moeite met een amateurclub. FC Ambacht werd met 6-1 verslagen dankzij treffers van Mark Diemers (twee), Bart Ramselaar, Louis Nganioni, Leon de Kogel en Chris Kum.