Voor een volle tribune van het stadion van Fenerbahçe heeft Robin van Persie dinsdag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de Turkse club.

''Ik zal alles doen om hier zoveel mogelijk prijzen te winnen'', beloofde hij de fans van de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Turkse competitie.

De ondertekening van het contract werd rechtstreeks uitgezonden op de televisiezender van de club, evenals een persconferentie na afloop.

De 31-jarige aanvoerder en topscorer van het Nederlands elftal doorstond maandag al de medische keuring. Een dag eerder waren er ook al veel supporters op zijn aankomst in Istanbul afgekomen.

Speeltijd

Door zijn transfer neemt Van Persie na drie jaar afscheid van Manchester United, waar hij het afgelopen seizoen steeds minder speelminuten kreeg van trainer Louis van Gaal. In zijn drie jaar in Manchester maakte hij 48 Premier League-goals.

Daarvoor kwam Van Persie in Engeland uit voor Arsenal, dat hem in 2004 overnam van Feyenoord. Bij Fenerbahçe wordt hij de opvolger van Dirk Kuijt, die is teruggekeerd naar De Kuip.

Video: Van Persie tekent contract op 'middenstip'