Luis Enrique is nog lang niet verzadigd na zijn succesvolle eerste seizoen als trainer van FC Barcelona. De oefenmeester sleepte in de voorbije jaargang de triple binnen: de landstitel, Copa del Rey en Champions League.

"Die trilogie behoort tot het fantastische verleden", zei Enrique dinsdag tijdens zijn eerste persconferentie dit seizoen. "Nu zijn we geïnteresseerd in zes prijzen. We zijn in elk geval de maatstaf voor andere teams."

De voormalige middenvelder denkt dat FC Barcelona nog lang niet aan z'n plafond zit. "Normaal verloopt het altijd beter in het tweede seizoen van een trainer. Er is een bepaalde basis waarop we verder kunnen bouwen. Aan de andere kant kennen tegenstanders onze speelstijl nu misschien iets beter."

Op 11 augustus kan FC Barcelona al de eerste hoofdprijs veroveren, wanneer Sevilla de opponent is in de strijd om de Europese Super Cup. Waarschijnlijk is Lionel Messi dan al van de partij, hoewel de 28-jarige Argentijn later aansluit na de Copa America.

"Messi en ook Javier Mascherano en Claudio Bravo hebben een maand vakantie gekregen. Dat is echt nodig", aldus Enrique. "We zullen zien in welke conditie zij straks terugkeren, maar ik ga ervan uit een beroep op hen te kunnen doen tegen Sevilla."

Aanwinsten

FC Barcelona versterkte zich deze zomer al met Aleix Vidal (Sevilla) en Arda Turan (Atletico Madrid). Door het transferverbod dat de FIFA de Catalanen oplegde mogen zij beiden pas vanaf 1 januari in actie komen.

Enrique vreest buitenspeler Pedro kwijt te raken. "Ik wil hem graag behouden, maar in zijn contract staat voor welk bedrag hij mag vertrekken."

Over de presidentsverkiezingen van komend weekeinde maakt de coach zich niet druk. "Er doen vier gekwalificeerde kandidaten mee. Mijn werk begon maandag met het eerste elftal, ik zie wel wie wordt gekozen."