Het vooruitzicht om onder Louis van Gaal te trainen en te spelen was een belangrijke reden voor Morgan Schneiderlin om te tekenen bij Manchester United.

"Hij is een ongelooflijk goede manager die voor de beste teams ter wereld heeft gewerkt. Tijdens het gesprek dat ik met hem voerde, vertelde hij dat hij grootse dingen wil realiseren bij United", aldus Schneiderlin in een interview met MUTV.

Schneiderlin, die voor ongeveer 35 miljoen euro overkomt van Southampton, denkt dat hij onder de vleugels van Van Gaal veel progressie kan boeken.

"Ik ben nog relatief jong, ik zit nog niet aan mijn plafond. Elk jaar heb ik het gevoel dat het beter gaat, dat komt ook doordat we goede trainers hebben gehad bij Southampton."

"Nu kijk ik er erg naar uit om te trainen met Van Gaal. Hij maakte me al duidelijk hoe groot United is, dat speelde allemaal een rol bij mijn keuze."

De 25-jarige Fransman maakt net als de andere aankopen Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger en Memphis Depay al deel uit van de United-selectie die een aantal oefenwedstrijden speelt in de Verenigde Staten.