Het Nederlands elftal onder negentien jaar is maandagavond uitgeschakeld bij het EK in Griekenland. De ploeg van bondscoach Aron Winter kwam in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje in Veria niet verder dan 1-1. 

Met vier punten uit drie duels eindigde Oranje op de derde plaats in poule B. Met Spanje plaatste ook Rusland, dat Duitsland op 2-2 hield, zich voor de halve finales. Alle teams in groep B eindigden op vier punten.

Oranje moest winnen om de laatste vier te halen. De ploeg van Winter maakte het zichzelf echter niet gemakkelijk. In de achtste minuut schoot verdediger Damon Mirani in eigen doel (0-1).

Tot aan de rust kwam de Nederlandse ploeg, die defensief een kwetsbare indruk maakte, een paar keer goed weg. Oranje had misschien wel een strafschop verdiend na een opzichtige handsbal van een Spaanse verdediger.

Kort na de pauze, met twee wissels aan Nederlandse kant, dwong Pelle van Amersfoort alsnog een strafschop af. Hij schoot zelf van elf meter raak, 1-1. Oranje speelde daarna alles-of-niets, maar kon de winnende treffer niet forceren.