Davy Pröpper speelt vanaf komend seizoen definitief voor PSV. De middenvelder heeft maandagavond een vierjarig contract getekend in Eindhoven. 

Pröpper komt over van Vitesse en geldt in Eindhoven als de opvolger van Georginio Wijnaldum. De oud-speler van Feyenoord is naar Newcastle United vertrokken.

"Dit is een mooie uitdaging en een stap omhoog voor mij", aldus Pröpper op de clubwebsite van PSV. "Het is hartstikke mooi dat het vandaag is rondgekomen. Ik heb een tijdje vakantie gehad, dus ik heb heel veel zin om het veld weer op te gaan."

Pröpper vierde begin 2010 zijn debuut voor Vitesse. De geboren Arnhemmer speelde in totaal 133 competitiewedstrijden voor de eredivisionist.

Afgelopen maand maakte Pröpper voor het eerst zijn opwachting in Oranje. Dat gebeurde tijdens het met 4-3 verloren oefenduel met de Verenigde Staten in de Amsterdam Arena.

Versterkingen

PSV versterkte zich eerder al met Simon Poulsen en Maxime Lestienne en hoopt dinsdag ook de transfer van vleugelaanvaller Gastón Pereiro (20) af te ronden.

De Uruguayaanse jeugdinternational is al in Nederland en is medisch gekeurd. Zijn zaakwaarnemers zijn dinsdag in Nederland voor de laatste onderhandelingen met technisch manager Marcel Brands.

Hiljemark

Eerder op maandagavond maakte de landskampioen het vertrek bekend van Oscar Hiljemark. De 23-jarige middenvelder tekende maandag een contract van vier jaar bij Palermo.

Hiljemark maakte in de winter van 2013 de overstap van IF Elsborg naar PSV. Mede door een heupblessure speelde de Zweed afgelopen seizoen maar elf competitieduels voor de landskampioen. 

Palermo werd afgelopen seizoen elfde in de Italiaanse Serie A.