Voorzitter Florentino Perez van Real Madrid stelt dat het vertrek van clubicoon Iker Casillas naar FC Porto zijn eigen keuze was en dat de doelman niet is gedwongen.

Casillas legde zondag in zijn eentje een emotionele afscheidsverklaring af in de perszaal van de Spaanse club. Na veel kritiek van fans op de in hun ogen respectloze aftocht, organiseerde de 'Koninklijke' maandag alsnog een afscheid voor de supporters in het Estadio Santiago Bernabeu.

Daar vroegen honderden boze fans door middel van spreekkoren om het vertrek van Perez.

De supporters zijn vooral boos vanwege de roemloze afscheidsbijeenkomst van zondag voor de keeper die 25 jaar bij de club betrokken was en zestien seizoenen onder de lat stond bij het eerste elftal.

Gedwongen

Perez ontkende dat de overgang een gedwongen vertrek is. "Niemand van Real Madrid heeft hem gevraagd om de club te verlaten", aldus de voorzitter. "Het was zijn wens. Hij stond de afgelopen twee jaar onder veel druk en vroeg ons een bod van FC Porto te overwegen."

"Ik had graag gezien dat Iker zijn carrière bij Real Madrid afsloot, maar ik begrijp zijn beslissing. Iker heeft volledig het recht om een nieuw hoofdstuk in zijn carrière te beginnen en hij tekent bij een grote club." 

Volgens Perez denkt Real eraan om een afscheidswedstrijd te organiseren voor de 162-voudig international, mogelijk tegen FC Porto.

Casillas zelf sprak de supporters ook toe. "Ik draag alleen de goede dingen met me mee. Ik zal de trofeeën, de geweldige tijd en alle blije momenten herinneren. Ik ben nu een FC Porto-speler, maar ik zal altijd een Real Madrid-fan blijven", aldus de doelman.