Manchester United staat op het punt zich te versterken met Morgan Schneiderlin. Volgens Engelse media heeft de club van manager Louis van Gaal een akkoord bereikt met Southampton over een transfer van de 25-jarige Franse middenvelder.

Het is de bedoeling dat Schneiderlin maandag al met de selectie van United in het vliegtuig stapt naar de Verenigde Staten, waar de nummer vier van het voorbije Premier League-seizoen een aantal oefenwedstrijden afwerkt in de aanloop naar de nieuwe jaargang.

De beoogde nieuwe aanwinst moet nog wel een medische keuring ondergaan op Old Trafford.

Volgens de BBC betaalt United een bedrag van 25 miljoen pond (bijna 35 miljoen euro) voor de Fransman. Daarmee zou Van Gaal sinds zijn komst naar de 'Red Devils' in de zomer van 2014 in totaal al meer dan driehonderd miljoen euro hebben uitgegeven aan versterkingen.

Eerder deze transferperiode legde United al Memphis Depay (PSV), Bastian Schweinsteiger (Bayern München) en Matteo Darmian (Torino) vast.

Clasie

Southampton-manager Ronald Koeman meldde afgelopen week dat Feyenoorder Jordy Clasie een van de kandidaten is om zich te ontfermen over de erfenis van Schneiderlin.

Zondag bracht Feyenoord naar buiten dat er een club serieuze belangstelling heeft getoond voor de 24-jarige middenvelder.

Feyenoord en Clasie hebben afgesproken dat de middenvelder niet zal spelen voor de Rotterdammers zolang er gesprekken over een mogelijke transfer gaande zijn.