Willem II heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Erik Falkenburg. De aanvallende middenvelder komt over van degradant en aartsrivaal NAC Breda.

Falkenburg hoeft alleen nog een medische keuring te doorstaan, meldt de eredivisionist uit Tilburg op de clubsite.

De 27-jarige Leidenaar kwam slechts één seizoen uit voor NAC. Daarvoor stond de voormalig jeugdinternational onder contract bij AZ en Sparta Rotterdam. Ook werkte de rechtspoot huurperiodes af bij NEC en Go Ahead Eagles.

Falkenburg heeft zich bij zijn keuze niet leiden door de rivaliteit tussen beide Brabantse clubs, laat hij weten in gesprek met FOX Sports. "Het is misschien een gevoelige overstap, omdat ik van NAC naar Willem II ga, maar ik sta er volledig achter. Willem II is een mooie club en ik ga weer in de eredivisie spelen."

Toch verlaat de middenvelder, die ook als spits uit de voeten kan, het Rat Verlegh Stadion met gemengde gevoelens. "Natuurlijk is het niet leuk om na een degradatie te vertrekken. Maar mijn band met de supporters daar is altijd goed geweest. Daar maak ik me geen zorgen over."

"Ik heb voor het sportieve gekozen. Met Willem II wil ik me eerst veilig spelen en daarna, als dat kan, naar boven gaan kijken."

Ervaring

Technisch manager Carlos Aalbers van de 'Tricolores' verklaart zich ook gelukkig met de transfer. "Met Erik Falkenburg hebben we er een aanvallend ingestelde speler bij die op meerdere posities uit de voeten kan."

"Ook heeft hij laten zien over scorend vermogen te beschikken. Daarnaast heeft Erik de nodige ervaring in het spelen van eredivisiewedstrijden."

Willem II versterkte zich eerder deze transferperiode al met onder anderen Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon en Lesly de Sa van Ajax, Funsu Ojo (FC Dordrecht), Dico Koppers (FC Twente) en Guus Joppen van VVV-Venlo.