Robin van Persie is zondagavond aangekomen in Istanbul waar hij een contract gaat tekenen bij de Turkse topclub Fenerbahçe. Op het vliegveld werd de spits opgewacht door honderden supporters die hem toezongen en vuurwerk afstaken.

Zijn aankomst werd rechtstreeks uitgezonden door de televisiezender van de negentienvoudig landskampioen van Turkije.

"Ik kijk ernaar uit om zo snel mogelijk te kunnen trainen en spelen. Het is nu al een geweldige ervaring", reageerde de 31-jarige aanvoerder en topscorer van het Nederlands elftal direct na de landing.

"Bedankt voor jullie warme welkom. Ik heb al veel meegemaakt maar dit is ongelofelijk. Ik hoop dat ik jullie blij kan maken", sprak de Rotterdammer de fans toe.

Video: Aankomst Van Persie

Opvolger Kuijt

Fenerbahçe bevestigde eerder deze week de onderhandelingen over de transfer van Van Persie. In Istanbul wordt de aanvaller de opvolger van Dirk Kuijt, die is teruggekeerd naar Feyenoord. De linkspoot vertelde dat Kuijt hem heel veel heeft verteld over de club en de fans.

Van Persie komt over van Manchester United, waar hij van trainer Louis van Gaal steeds minder speelminuten kreeg. Eerder kwam hij uit voor Feyenoord en Arsenal.