De overgang van Marten de Roon van sc Heerenveen naar Atalanta Bergamo is rond. De middenvelder tekent een contract tot medio 2019 bij de Serie A-club.

"Ik ben blij dat het rond is. Spelen in de Serie A in Italië is mooi en een stap omhoog", zegt De Roon zondag op de website van Heerenveen.

De transfer kwam voor de 24-jarige aanvoerder als een verrassing. Hij verlengde dit jaar nog zijn contract in Friesland tot medio 2017. "Ik had verwacht nog wel één of twee jaar bij Heerenveen te spelen. Ik had het hier ook naar mijn zin en ga iets moois verlaten."

Zonder dat De Roon het zelf wist zat Atalanta, dat afgelopen seizoen tegen degradatie streed in de Serie A, tien eredivisiewedstrijden voor hem op de tribune. 

"Daaruit blijkt wel dat ze me echt graag willen. Hopelijk kan ik me in de basis spelen en een mooi eerste seizoen draaien. Dat wordt een uitdaging en een mooi avontuur."

De Roon speelde sinds 2012 voor Heerenveen, dat hem overnam van Sparta. In drie seizoenen speelde hij negentig eredivisiewedstrijden waarin hij vijf keer scoorde.