Iker Casillas weet zeker dat hij in de toekomst weer een functie gaat bekleden bij Real Madrid. Dat kondigde de 34-jarige doelman zondag aan op een persconferentie, enkele uren nadat zijn transfer naar FC Porto werd afgerond.

"We zullen elkaar in de toekomst weer zien, daarom zeg ik geen vaarwel", aldus een emotionele Casillas, die anderhalf decennium het doel van Real Madrid verdedigde. "Dit is de moeilijkste dag in mijn loopbaan."

"Het maakt me niet uit of jullie me herinneren als een goede of een slechte doelman. Ik wil dat ik word herinnerd als een goed persoon. Ik heb heel veel te danken aan deze club. Bij Real Madrid ben ik niet alleen gegroeid als sportman, maar ook als mens."

Casillas, die in zijn periode bij Real liefst negentien prijzen won, kwam een tweejarig contract overeen met FC Porto.

"Ik heb om twee redenen gekozen voor FC Porto. Ten eerste voel ik het vertrouwen van de coach en de voorzitter en ten tweede vind ik het mooi dat de fans me graag zien komen, zo maakte ik op na de eerste gesprekken. Ik zal proberen hen niet teleur te stellen."

Video: Casillas emotioneel op persconferentie

725 duels

Casillas maakte sinds het seizoen 1999/2000 deel uit van de selectie van Real Madrid. In zijn liefst 725 officiële voor de club won hij onder meer de Champions League in 2000, 2002 en 2014 en werd hij vijf keer kampioen van Spanje.

Afgelopen seizoen had Casillas nog een basisplaats nadat hij de jaargang daarvoor alleen in bekertoernooien zijn opwachting maakte.

Real ziet in Manchester United-doelman David de Gea de geschikte opvolger van de 162-voudig international.