Feyenoord is in gesprek met een club over een transfer van Jordy Clasie. Er is sprake van serieuze belangstelling voor de 24-jarige middenvelder.

Om die reden doet Clasie zondag niet mee in een oefenduel dat Feyenoord afwerkt met Fortuna Düsseldorf, zo melden de Rotterdammers.

Het contract van de international bij Feyenoord loopt medio 2018 af.

Eerder deze week bevestigde Southampton-manager Ronald Koeman dat Clasie in beeld komt bij de Premier League-club als Morgan Schneiderlin naar Manchester United vertrekt.

"Clasie is een goede en jonge speler, een international die klaar is om een stap te maken en zijn kwaliteiten op een hoger niveau te laten zien", aldus Koeman.

Feyenoord en Clasie hebben afgesproken dat de middenvelder niet zal spelen voor de Rotterdammers zolang er gesprekken over een mogelijke transfer gaande zijn.

"Southampton is een belangrijke kandidaat, maar er spelen meer dingen", aldus zaakwaarnemer Wessel Weezenberg van de international tegen FOX Sports.

Nadenken

Clasie debuteerde in het seizoen 2011/2012 voor Feyenoord en kwam in 129 eredivisieduels in actie voor de Rotterdammers.

Eerder deze week meldde de middenvelder dat hij Feyenoord niet zomaar zal verlaten. "Als er iets moois voorbijkomt, zal ik daar samen met mij gezin over nadenken. Maar het plaatje moet compleet zijn, alles moet kloppen.''

Feyenoord is momenteel op trainingskamp in Oostenrijk. Clasie werkte zondagmorgen wel een training af met negen andere spelers