Robin van Persie arriveert zondagavond bij Fenerbahçe. De verwachting is dat de aanvaller dan zijn handtekening zet onder een driejarig contract.

De Turkse topclub maakt op de officiële website melding van de komst van Van Persie. Het is nog niet bekend hoe laat hij in Istanbul zal zijn.

De 31-jarige Rotterdammer komt over van Manchester United en moet volgens The Guardian zo'n 6,5 miljoen euro kosten.

De transfer van Van Persie hing al een tijdje in de lucht. De international van Oranje bereikte vorige week een persoonlijk akkoord met Fenerbahçe en onderging donderdag en zaterdag medische tests.

Van Persie had nog een contract voor een jaar bij United, waar hij afgelopen seizoen niet altijd op een basisplaats kon rekenen. Hij scoorde tien keer in 27 competitieduels.

Champions League

De linkspoot verruilde medio 2012 Arsenal voor United. Van Persie speelde in het verleden ook nog voor Feyenoord en Excelsior.

Fenerbahçe werd in de voorbije jaargang tweede in de Super Lig en speelt binnenkort in de voorronde van de Champions League.

Bij Fenerbahçe stond Dirk Kuijt de afgelopen drie jaar onder contract. De Katwijker keerde onlangs terug naar Feyenoord.